Zumba

 

Fit worden terwijl je danst op meeslepende Zuid Amerikaanse muziek. De les is gezellig en gemakkelijk te volgen voor alle niveaus. Ook als je nog nooit een Zumba® les hebt gedaan. Probeer het en ervaar het zelf!

De hele wereld is in de ban van Zumba®. Dat is niet gek, want de vrolijke up-beat muziek sleept je al gauw mee in tropische sferen. Dat, gecombineerd met makkelijk te volgen danspasjes waarmee je óók meteen je salsa-skills verbetert, is een recept voor een succesvolle en gezellige workout. Je waant je voor even in een Zuid-Amerikaanse bar, dansend op heerlijke tropische deuntjes.

Wat train je bij Zumba® dansen?

Als jij op een leuke en gezellige manier fit wilt worden, spieren wilt verstevigen, vet wilt verbranden en vooral je uithoudingsvermogen wilt verbeteren, is Zumba® dansen de juiste manier om dat te doen. Door de mooie dansbewegingen werk je tegelijkertijd ook aan soepelheid. Wat fijn is, is dat je de les helemaal naar je eigen hand kunt zetten en alle bewegingen kunt uitoefenen op je eigen niveau.

 

Met de Zumba® dansjes train je armen, benen, billen en core tegelijk. Wanneer je je goed inzet kun je tot wel ongeveer 1.000 calorieën verbranden. Elke les begint met een warming up en eindigt met een korte stretch. De lessen duren zo’n 50 minuten. Je hebt er alleen goede dansschoenen, een handdoek en een flesje water voor nodig.

Wat moet je kennen en kunnen voor Zumba?  

Kennis van salsa dansen is niet vereist om mee te kunnen doen met een Zumba® les. Na verloop van tijd zul je zelf de bewegingen gaan herkennen en zul je de dansroutine ook zelf gaan onthouden. De bewegingen worden tijdens Zumba® lessen regelmatig herhaald. Dit maakt ze extra makkelijk te onthouden. Daarom is Zumba® les ook voor iedereen geschikt: de beginner én de gevorderde dansen altijd in dezelfde les mee.

Waar komt Zumba® vandaan?

De dans is eigenlijk per ongeluk uitgevonden: Beto Perez, een Colombiaanse fitnessinstructeur, stond klaar voor een aerobicsles maar was zijn muziek vergeten. Hij had alleen wat salsamuziek bij zich en improviseerde daarmee een gezellige les met Zumba® dansjes bij elkaar. Dat was in de jaren ‘90 en inmiddels is Zumba® uitgegroeid tot een fenomeen dat in geen enkele sportschool ontbreekt.

Zumba® les in Amsterdam en Bussum bij onze Ladies Only

Wij bieden verschillende Zumba® lessen in Amsterdam aan op onze Ladies Only-locatie Bruggebouw in Bos en Lommer én op onze locatie in Bussum. Elke les heeft een eigen instructrice en is daarom altijd anders. Wil jij ook Zumba® dansen in Amsterdam of Bussum? Kom dan eens langs om een les te proberen. Vraag bij de balie naar de voorwaarden.


Terug naar alle groepslessen