Yoga

Onze yogales is geschikt voor iedereen, omdat ieder voor zich kan bepalen waar de grenzen liggen. De oefeningen worden op een rustig tempo uitgevoerd met veel aandacht voor de uitvoering ervan. Zo wordt de kans op blessures verkleind en vermindering van lichamelijke klachten vergroot. Ademhaling is een belangrijk onderdeel van een goede yogales.


Wat train je bij yoga?

Bij yoga komt letterlijk elk lichaamsdeel voorbij. Het gaat ook niet alleen om het sterker maken van je spieren, maar ook om ze te leren kennen en een balans te vinden. Tegelijkertijd word je er natuurlijk wel sterker en soepeler van, maar dit is niet het voornaamste doel. De spieren die bij yoga vooral worden gebruikt zijn de buikspieren, die bij veel van de oefeningen aangespannen moeten worden.

Wat moet je kennen en kunnen voor yoga?  

Iedereen kan yoga doen. De posities die binnen de yoga worden gedaan bestaan vaak uit verschillende stappen, die je langzaam doorloopt. Hoe langer je aan yoga doet, hoe verder je kunt komen in de stappen. Je begint dus altijd klein, wat yoga toegankelijk houdt voor iedereen. Verder heb je voor yoga een matje nodig, die voor je klaarligt aan het begin van de les. Er wordt geen gebruik gemaakt van gewichtjes. Alles wordt gedaan met het eigen lichaamsgewicht en de weerstand van je lichaam. Soms wordt er rustige achtergrondmuziek opgezet voor de ontspanning.

Waar komt yoga vandaan? 

Yoga komt van het woord Yuj uit het Sanskriet, wat ‘verbinding’ betekent. Bij yoga draait het vooral om de verbinding tussen lichaam en geest. De uitvoering van de oefeningen is bij yoga belangrijker dan de oefeningen zelf. Yoga wordt vaak ook niet gedaan voor de lichamelijke resultaten, maar vooral om tot rust te komen, de concentratie te verbeteren en de verhouding tussen lichaam en geest in balans te brengen. Bij yoga leer je te luisteren naar je eigen lichaam.

Yogales in Amsterdam bij onze Ladies Only 

Yoga is perfect om tot rust te komen na een lange werkdag. Je leert naar je lichaam te luisteren en verlegt langzaam je eigen grenzen, om zo steeds sterker en soepeler te worden. Geen zorgen dus als je nog helemaal niet zo lenig bent: onze instructrices zullen je begeleiden en de oefeningen kunnen op elk gewenst niveau uitgevoerd worden. Kom eens een les uitproberen en ervaar de rust en ontspanning van yoga! Vraag aan de balie naar de voorwaarden.


Terug naar alle groepslessen