Spinning (Virtueel)

Spinning is een fijne fietsworkout die op verschillende niveaus uitgeoefend kan worden. Doordat de weerstand zelf ingesteld kan worden, zijn de lessen voor iedereen toegankelijk. Fiets heerlijk door Franse, Spaanse of Italiaanse landschappen of kies iets dichter bij huis. 

Voor de spinninglessen in onze sportscholen maken we gebruik van de virtuele lessen van Wexer. De lessen kunnen bij de balie aangevraagd worden zijn er in vele variaties. Onthoud wel dat ze altijd op het hele uur gestart worden.

Wat train je bij Spinning (virtueel)?

Bij Spinning gaat het om veel meer dan alleen fietsen. Je traint je beenspieren en je core, maar het gaat vooral om het trainen van je uithoudingsvermogen. Door steeds langere afstanden af te leggen op de fiets krijg je steeds een betere conditie en wordt je hart steeds sterker, waardoor je sporten langer kunt volhouden.

Wat moet je kennen en kunnen voor Spinning (virtueel)?

Om een spinles te volgen hoef je niet eens te kunnen fietsen. De fiets staat stil en kan niet bewegen of omvallen. Het enige dat je hoeft te doen is gaan zitten en trappen! De lessen zijn makkelijk te volgen omdat er een instructeur in beeld is die precies uitlegt en voordoet wat je moet doen. Het niveau van de lessen verschilt door de les heen en kun je opvolgen zoals je wenst. Zo kun je zelf kiezen hoe zwaar je de fiets instelt.

Mocht een gekozen les alsnog te zwaar zijn, kun je de weerstand van de fiets gemakkelijk bijstellen naar je eigen niveau. Let wel op dat het voorwiel verzwaard is, en dus niet zomaar stopt. Je kan dus niet remmen zoals op een gewone fiets. Op een Spinning-fiets rem je met de rode knop die vaak onder aan het stuur zit.

Waar komt Spinning (virtueel) vandaan?

Spinning is bedacht door een wielrenner, Johnny Goldberg. Hij verving het voorwiel met een verzwaarde versie, waardoor je zonder echt te fietsen toch meer weerstand kon creëren. Zo kan het lijken alsof je een steile berg op fietst, zonder dat je dit werkelijk doet. Heel handig als je bijvoorbeeld geen goede fietsroutes in de buurt hebt.

Spinning (virtueel) bij onze sportscholen in Amsterdam en Bussum

De spinninglessen in onze sportscholen in Amsterdam West en Bussum zijn virtueel en daardoor heel makkelijk te doen. Je hoeft de les alleen maar aan te vragen bij de balie en zo op de fiets te stappen. Door de goede begeleiding van de instructeurs en de mooie routes die je kunt fietsen is een les voorbij voor je het weet en heb je er een hele goede training op zitten! Onthoud wel dat de lessen altijd op het hele uur gestart worden. Geïnteresseerd? Kom eens een stuk fietsen bij onze locaties in Amsterdam!

 


Terug naar alle groepslessen