Belly dance 

Een heel gezellige buikdansles waarin je in een intieme setting de beginselen van verschillende soorten traditionele buikdansen leert. Schud de heupen los op Arabische muziek en werk aan soepelheid, uithoudingsvermogen en sterkere benen.

Wat train je bij belly dance?

Bij buikdansen ligt de nadruk op het bewegen van de torso en dan met name de buik en heupen. De benen en armen worden daarbij intensief gebruikt om de bewegingen sierlijker te maken. Voor buikdansen zijn sterke buikspieren heel belangrijk. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het bewegen van de heupen.

Wat moet je kennen en kunnen voor belly dance?  

Om voor het eerst mee te kunnen doen aan een belly dance les is er geen kennis vereist. Onze lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau en de instructrice past dit dan ook ter plekke aan. Tijdens de lessen wordt er veel aandacht besteed aan de technische vaardigheden die vereist zijn voor buikdansen. Dat betekent bijvoorbeeld een flinke set buikspieroefeningen.

Waar komt belly dance vandaan?

Buikdansen heeft zijn wortels in Egypte liggen en is van daaruit ook verspreid naar het Midden-Oosten en andere Noord-Afrikaanse landen. Ieder land heeft zijn eigen versie. Er wordt wel gezegd dat de dans al meer dan 5.000 jaar bestaat. Het wordt ook wel ‘oriëntaalse dans’ of, in het Engels, ‘belly dance’ genoemd.

Belly dance les in Amsterdam bij onze Ladies Only

Belly dance kun je volgen bij onze Ladies Only sportschool in Bos en Lommer in Amsterdam. Zeker weten dat je een plekje hebt in deze gezellige les? Reserveer dan altijd vooraf via de app.


Terug naar alle groepslessen