Boek nu een voedingsconsult (macro’s) en steun het goede doel!

Wie regelmatig in de morgen op onze locatie aan het Bos en Lommerplein (XL) komt sporten, is haar zeker een keer tegengekomen. Ilse is een van onze dagelijkse bezoekers en heeft besloten zich in te zetten voor het goede doel. Wat dan precies? Een schoner en dus veiliger leven voor kwetsbare bevolkingsgroepen in Nepal. ⁠Fitness4me helpt Ilse graag bij dit doel, daarom hebben we onze sportschool beschikbaar gesteld om geld op te halen! Het blog van deze week wijden we aan haar actie. ⁠

27-09-2019, dit blog is geschreven door Claudia 

Hike for health is een organisatie die hikes organiseert in verschillende gebieden, waarmee geld opgehaald wordt voor projecten daar. Ilse gaat samen met haar vriend Verdi hiken voor betere hygiënische omstandigheden in Nepal. Denk aan schoon drinkwater en veiligere bevallingen. Tijdens de hike zullen Ilse en Verdi projecten bezoeken die eerder al zijn opgezet door deze organisatie, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar het geld uiteindelijk terechtkomt.

Donaties met voedingsadvies

Maar. Voor deze actie is geld nodig. Daarom hebben wij onze locatie XL voor Ilse beschikbaar gesteld om geld op te halen voor de hike. Ilse heeft aangeboden onze klanten te helpen met voedingsadvies. En aangezien wij daar regelmatig vragen over krijgen, was dit de perfecte kans voor iedereen om hier beter van te worden. En wat voor voedingsadvies geeft Ilse dan precies? Advies over macro’s.

Wat zijn micro- en macronutriënten?

Je dieet bestaat uit micro- en macronutriënten, ook wel micro’s en macro’s genoemd. Misschien ben je dit al eens tegengekomen op het internet of in de wandelgangen. Laten we even iets dieper duiken in wat dat micro- en macronutriënten precies zijn, zodat jij weet wat dit inhoudt en wat je kunt verwachten van het consult.

Heel kort kunnen we zeggen dat je van macro's veel meer nodig hebt dan van micro's. Maar dat betekent niet dat ze belangrijker zijn, want ook je micro’s zijn cruciaal voor een gezond lichaam. Het is echter wel belangrijk om hierop te letten. Voor een uitgebreidere uitleg over het verschil tussen micro’s en macro’s lees je dit artikel. Hieronder lees je de korte versie.

Micro’s

Micro's zijn alle voedingstoffen die in veel mindere maten voorkomen in eten. Dit zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen. Verschillende vitaminen hebben verschillende functies, maar over het algemeen zijn vitaminen nodig om enzymen hun werk te laten doen. Mineralen hebben een ondersteunende functie in het lichaam, zodat andere dingen soepel verlopen. Sporenelementen zijn vooral nodig voor groei en een goede werking.

Macro’s

Macro's zijn de voedingsstoffen waar al het eten voor het grootste gedeelte uit bestaat. Er zijn 3 soorten macro's: eiwitten, vetten en koolhydraten. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en worden bijna niet als brandstof gebruikt. Vetten bestaan uit vetmoleculen en worden wel als brandstof gebruikt. Als dit niet gebeurt, worden vetten opgeslagen als vetcellen. Dan zijn er nog de koolhydraten: de grootste leverancier van brandstof. Koolhydraten kunnen gemakkelijk omgezet worden tot glucose in de spieren, wat de cellen op hun beurt weer kunnen omzetten in energie.

Boek nu jouw macroconsult en steun het goede doel!

Wat Ilse onze klanten biedt om geld op te halen voor Hike for health is een macroconsult. Hoe zien de macro’s in jouw dieet er nu uit en hoe kun je dat verbeteren? Ilse heeft Practical Nutrition gevolgd bij Frank den Blanken, online personal trainer. Hier heeft zij geleerd hoe voeding in elkaar zit en hoe je gezond eten aan moet pakken.

Als jij daar meer van wilt weten, boek je zo’n voedingsconsult met Ilse. Deze duurt ongeveer een half uur en kost €10. Inschrijven doe je bij de balie van locatie XL. Ilse geeft consulten op maandagavonden gegeven. ⁠

Heb jij je macro’s al allemaal op een rijtje? Maar wil je wel graag bijdragen aan de hike voor schonere leefomstandigheden in Nepal voor hen die het hard nodig hebben? Dan kun je nog steeds Ilse's doel steunen! Bezoek daarvoor haar actiepagina en laat daar een donatie achter.

 

 


Terug naar alle artikelen